I luga o le auala faʻaonaponei o le ola fealofani i le va o le tagata ma le natura

I luga o le auala faʻaonaponei o le ola felagolagomaʻi i le va o le tagata ma le natura - Huang Runqiu, Minisita o le Ecology ma le Siosiomaga, Talanoa i mataupu vevela o le puipuiga o le siosiomaga ma le siosiomaga.

 

Xinhua News Agency tusitala Gao Jing ma Xiong Feng

 

E faʻapefea ona malamalama i le faʻafouina o le ola faʻatasi i le va o tagata ma le natura?E fa'afefea ona fa'alauiloa le atina'e maualuga e ala i puipuiga maualuga?O le a le matafaioi a Saina i le avea ai ma Taitaifono o le 15th Conference of Parties to the Convention on Biological Diversity (COP15)?

 

I le aso 5, i le sauniga muamua a le 14th National People's Congress, na tali atu ai le Minisita o le Ecology ma le Siosiomaga, Huang Runqiu, i mataupu vevela talafeagai i le tulaga o le siosiomaga ma le puipuiga o le siosiomaga.

 

I luga o le auala faʻaonaponei o le ola fealofani i le va o le tagata ma le natura

 

O le lipoti a le 20th National Congress of the Communist Party of China na faatu mai e faapea o le ala Saina i le faaonaponei o se faiga faaonaponei lea e ola faatasi ai le tagata ma le natura.Na taʻua e Huang Runqiu o Saina o se atunuʻu atinaʻe ma le faitau aofaʻi o tagata e sili atu i le 1.4 piliona, ma le toʻatele o tagata, vaivai punaoa ma le gafatia o le siosiomaga, ma le malosi o faʻalavelave.Ina ia agai atu i se sosaiete faʻaonaponei atoa, e le mafai ona tulituliloa se ala o le tele o faʻaosoina o mea filogia, faʻaaogaina o punaoa faanatura, ma le tulaga maualalo ma le lautele atinaʻe.O le gafatia o punaoa ma le siosiomaga e le mafai foi ona gafatia.O le mea lea, e tatau ona tulituliloaina se ala faʻaonaponei o le ola faʻatasi i le va o tagata ma le natura.

 

Talu mai le 18th National Congress of the Communist Party of China, ua i ai suiga iloga, suiga, ma le lalolagi i le puipuiga o le siosiomaga o Saina.Fai mai Huang Runqiu o le sefulu tausaga o faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai o le faʻafouina o le ola fealofani i le va o le tagata ma le natura na atagia mai ai le eseesega taua i le va o le auala Saina i le faʻafouina ma le faʻafouina i sisifo.

 

Na ia ta’ua e tusa ai ma filosofia, e tausisi Saina i le mataupu faavae e faapea o vai lanumeamata ma mauga o mauga auro ma mauga siliva, ma e manatu le faaaloalo, tausisia, ma le puipuia o le natura o ni manaoga i totonu mo le atinae;E tusa ai ma le filifiliga o auala ma auala, e tausisia e Saina le puipuiga i le atinaʻe, atinaʻe i le puipuiga, faʻamuamua o le siʻosiʻomaga, ma le atinaʻe lanu meamata;I tulaga o metotia, ua faamamafaina e Saina se manatu faavae, pipii atu i le puipuiga tuufaatasia ma pulega faiga o mauga, vaitafe, vaomatua, fanua, vaituloto, mutia, ma oneone, ma faamaopoopoina fausaga falegaosimea fetuunaiga, pulea filogia, puipuiga o le siʻosiʻomaga, ma tali atu i. suiga o le tau.

 

O faʻataʻitaʻiga ma faʻamatalaga uma ia e mafai ona aʻoaʻoina e atunuʻu atinaʻe pe a agai atu i le faʻafouina, "o le tala lea a Huang Runqiu.O le isi laasaga o le faʻalauteleina lea o le faʻaititia o le carbon, faʻaitiitia o le filogia, faʻalauteleina lanu meamata, ma le faʻatupulaia, ma faʻaauau pea le faʻalauiloaina o le fausiaina o le ola fealofani i le va o tagata ma le natura.

 

Fa'ailogaina o se fa'ailoga Saina ile fa'agasologa ole pulega ole ola fa'alelalolagi

 

Na taʻua e Huang Runqiu o le tulaga o le leiloa o meaola eseese o le lalolagi e leʻi toe suia.O lo'o popole tele le atunu'u fa'ava-o-malo e uiga ia Saina e avea ma Ta'ita'ifono o le Koneferenisi Lona 15 a Itu Aga'i i le Feagaiga Fa'ale-aganu'u (COP15).

 

Ia Oketopa 2021, na faia ai e Saina le vaega muamua o le COP15 i Kunming, Yunnan.O Tesema na te’a nei, na ta’ita’ia ai ma fa’alauiloa e Saina le taloina manuia o le vaega lona lua o le COP15 i Montreal, Kanata.

 

Na ia faailoa mai e faapea o le tulaga aupito sili ona iloga ma mataʻina ausia o le vaega lona lua o le konafesi o le faalauiloaina lea o le "Kunming Montreal Global Biodiversity Framework" ma se afifi o faiga faavae lagolago, e aofia ai faiga tau tupe, lea e manino manino ai le faatupeina o atunuu atiaʻe. atunu'u tau atia'e mo pulega o meaola eseese, fa'apea fo'i ma le faiga mo le tula'i mai o fa'amatalaga fa'asologa numera o puna'oa.

 

Na ia taʻua o nei ausiaga ua tusia ai se mamanu, seti sini, faʻamalamalama auala, ma tuʻufaʻatasia le malosi mo le puleaina o meaola eseese o le lalolagi, lea ua lauiloa lautele e le lalolagi lautele.

 

O le taimi muamua foi lea o Saina, i le avea ai ma peresitene, na taʻitaʻia ma faʻalauiloaina le manuia o feutagaiga o mataupu tetele o le siosiomaga i Malo Aufaatasi, ma faʻataʻatia ai se faʻataʻitaʻiga loloto a Saina i le faʻagasologa o le puleaina o meaola eseese, "o le tala lea a Huang Runqiu.

 

Ina ua talanoaina le aafiaga o le faasaoina o meaola eseese i Saina lea e mafai ona faaaoga mo le lalolagi, na taʻua e Huang Runqiu o le manatu o le siʻosiʻomaga o vai lanu meamata ma mauga lanumeamata o mauga auro ma mauga siliva ua lauiloa lautele e le lalolagi lautele.I le taimi lava e tasi, ua faʻatūina e Saina se faiga o laina mumu e puipuia ai le siʻosiʻomaga, faʻatasi ai ma se fanua laina lanu mumu e sili atu i le 30%, lea e tulaga ese i le lalolagi.

 

Punavai: Xinhua Network


Taimi meli: Iuni-01-2023